Blog

Jouw blog hier? Stuur een mail naar info@rwmarketing.nl

 

 


Wat is fairtrade?

Fairtrade is een sociale beweging die streeft naar rechtvaardigere en duurzamere handelsrelaties tussen ontwikkelde en ontwikkelingslanden. De Fairtrade-beweging is gebaseerd op het idee dat de mensen die goederen produceren, zoals koffie, cacao, thee, bananen en andere grondstoffen, een eerlijke prijs voor hun arbeid moeten krijgen en betere arbeidsomstandigheden moeten krijgen.

Lees meer »

Biologisch eten onder de loep

Biologisch eten is voedsel dat is geproduceerd zonder het gebruik van synthetische chemicaliën, pesticiden, herbiciden of kunstmest. Het wordt gekweekt op een manier die het milieu en de dieren respecteert, zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO's). Biologische landbouwpraktijken omvatten bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke meststoffen en de bevordering van de biodiversiteit in plaats van monocultuur.

Lees meer »

Wat is de G7

G7 is een samenwerkingsverband bestaande uit de grootste economieën ter wereld. Het verzamelt de landen van de G7: Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Japan en de Verenigde Staten. De landen binnen de G7 werken samen om wereldwijde economische en politieke kwesties te discussiëren. Ze proberen een gemeenschappelijke visie te creëren en zoeken naar manieren om deze samen te verwezenlijken. De G7-landen staan ​​bekend om hun krachtige economieën, waardoor hun bijdrage aan de wereldwijde economie en politiek van groot belang is. De landen binnen de G7 proberen ook gezamenlijk op te treden tegen grote internationale problemen, zoals klimaatverandering, terrorisme en vluchtelingen.

Lees meer »